5 – 0 (1–0)

NM

9.08. 2009

Tilskuere: 11272

Det var Rosenborg som startet best i Molde, og skapte noen halvsjanser. Men skuddene fra Skjelbred, Sapara og Iversen gikk alle utenfor mål. Da viste Molde hvordan det skulle gjøres.

Mame Biram Diouf avsluttet etter ti minutter en av mange raske og presise Molde-overganger med å sette inn 1-0. Rosenborg skapte mange sjanser utover i omgangen, men klarte likevel ikke å sette Knut Dørum Lillebakk på særlige prøver. Dermed gikk lagene til pause med 1-0, selv etter perioder med RBK-dominans.

Andre omgang ble et 47 minutter langt mareritt for Rosenborg. Etter bare tre minutter fikk Steffen Iversen muligheten til å utligne fra krittmerket, men satte ballen i tverliggeren!

Så begynte Molde å sette sjansene sine. Først var det Berg Hestad som satte inn en corner med pannebrasken sju minutter ut i omgangen. Så vartet Hoset opp med et av årets mål noen seks minutter senere. Jarstein fikk et vanskelig tilbakespill ytterst på 16-meteren, men fikk beinet ballen ut på midtbanen. Men der sto Hoseth og fikk drømme treff. Ballen gikk rett i det tomme buret.

Men det var langt fra over. På de neste ni minuttene fikk Annan to gule kort og måtte forlate banen. Dermed ble det enda mer Rosenborg for lekne moldeangripere å boltre seg i, og selv om Jarstein viste frem flere klasseredninger, kunne RBKs beste ikke forhindre stortap.

For nok en rask overgang førte til mål etter 74 minutter, denne gang med Pape Pate Diouf. José Mota avsluttet det hele med å sku inn 5-0 i kampens 83. minutt.