3 – 1 (1–1)

Kvalifisering E-cup

9.07. 2009

Tilskuere: 5654

Rosenborg slet lenge med å score på de mange sjansene mot NSI Runavik på Lerkendal torsdag kveld, men kampen endte til slutt 3-1 etter to sene scoringer av Didier Konan Ya og Trond Olsen. Dermed er RBK videre til andre kvalifiseringsrunde i Europa League med 6-1 sammenlagt.

Det var gjestene fra Færøyene som startet best. De fikk en pangåpning på kampen etter seks minutter da Karel Potemkin sendte ballen i en vakker bue over Rune Almenning Jarstein og i mål. RBK var likevel det førende laget i første omgang, men misbrukte mange store sjanser.

Fem minutter før pause fikk de endelig lønn for strevet. NSI-keeper Meinhardt Joensen måtte gi retur på Dario Zahoras skudd fra 18 meter, den satte Steffen Iversen i mål via en uheldig Joensen til 1-1.

Rosenborg fortsatte å kjøre kampen i andre omgang, men likevel så det lenge ut til å ende uavgjort. Først på overtid kom avgjørelsen da Alexander Tettey ble revet over ende av Jonhard Frederiksberg og dommeren pekte resolutt på straffemerket. Konan satte ballen sikkert i mål fra krittmerket.

Kun minuttet etter ble kampen definitivt avgjort. Kjell Rune Sellins innlegg havnet til slutt hos Olsen som banket ballen i mål fra ti meter til 3-1 og 6-1 sammenlagt for RBK.

Neste kamp i Europa League for Rosenborg er allerede førstkommende torsdag. Da kommer Qarabag fra Aserbajdsjan til Lerkendal.