Cupvinnercupen

24.08. 1965

Tilskuere: 6000

Rosenborgs flyreise til Island gikk via Fornebu i Oslo. Her oppsto det store forsinkelser og RBK-laget ble sittende på Fornebu flyplass i 12 timer og ankom Reykjavik midt på natta på kampdagen.

Etter en kort oppvarming på KRs treningsbane og lunsj på hotellet var det klart for kamp på Laugardsvollur Stadion. Og det ble en meget velspilt kamp med mange sjanser for begge lag. RBK presterte årsbeste i denne kampen og KRs keeper fikk etterhvert mye å gjøre. Tor Kleveland ble RBKs første målscorer i Europacupen. Etter 8 min. spill avsluttet han et godt RBK-angrep med et hardt skudd i hjørnet.

RBK hadde flere store muligheter til å øke ledelsen, men nærmere enn Egil Nygårds skudd i stolpen og en heading i tverrliggeren fra Tor Kleveland kom ikke trønderne. KRs beste mulighet kom fem minutter før pause, men Kjell Hvidsand sto på målstreken og fikk headet ballen bort fra faresonen.

I andre omgang kom hjemmelaget tilbake og KRs bestemann, Eilert Scramm, headet inn 1-1 midtveis i omgangen, før RBK kom sterkt tilbake og Tor Kleveland sørget for 2-1 sju minutter senere. Hjemmelaget fikk en av sine spillere skadet, og ettersom det ikke var tillatt med innbyttere, måtte laget avslutte kampen med ti mann. Fem minutter før slutt sørget Tore Pedersen for 3-1 med et kanonskudd helt oppe i vinkelen.

På et godt RBK-lag blir tomålsscorer Tor Kleveland, lagkaptein Kåre Rønnes og Eldar Hansen fremhevet som de beste. Til tross for at billettprisene var tredoblet foran denne kampen (kr. 20,-), ca 6.000 tilskuere fikk se en meget god kamp.