3 – 3 (2–2)

Serievinnercupen

2.10. 1968

Tilskuere: 1570

"Æ score tre", sa Odd Iversen til frammøtte journalister på flyplassen i Wien. Rapid Wiens trener derimot hadde reklamert med ny søterrisk scoringsrekord i E-cupen, den gamle var 7-0. Og Rapid tok ledelsen etter kun 12 min. ved svensken Sven Lidman, og 5 min. senere ble det 2-0 ved Leopold Grausam. Men Odd Iversen og RBK ville ikke gi seg og like etter ble det 2-1, et pent RBK-angrep ble avsluttet med scoring via stolpen av Odd Iversen, og 13 min. senere snapper sammen mann ballen fra Rapid-forsvaret og alene med keeper sørger Odd for 2-2 ved pause.

I begynnelsen av 2. omgang prøvde Rapid å avgjøre kampen, men Tor Røste Fossen stoppet alle forsøk. På slutten av omgangen kom RBK tilbake og hadde flere store sjanser. På et noe tilfeldig angrep 10 min. før slutt scoret Sven Lidman sitt andre mål. 4 min. før slutt fastsatte Odd Iversen sluttresultatet til 3-3. Dermed holdt Odd sin lovnad om 3 scoringer, men tiltross for en stor kamp av hele RBK-laget, Rapid Wien gikk videre til 2. runde med 6-4 sammenlagt. Kun 1.570 tilskuere på Prater Stadion, noe som skyldes at kampen ble sendt på TV i Østerrike.