1 – 0 (1–0)

Messebycupen

17.09. 1969

Tilskuere: 20338

Det var ikke mange som trodde RBK hadde noen muligheter mot engelske Southampton etter at klubben 3 dager tidligere ble utslått av cupen av 2. divisjonslaget Mjøndalen. Men et meget velspillende RBK-lag overrumplet engelskmennene fullstendig og 1-0-seieren var fullt fortjent.

Odd Iversen og Harald Sunde skapte stadig problemer for Southampton-forsvaret og 10 minutter før pause kom seiersmålet. Odd Iversen snapper ballen idet Southampton-keeperen dropper ballen og Harald Sunde scorer. Southampton-spillerne ble rasende da den svenske dommeren godkjente målet, de ville ha frispark for angrep på keeper, men dommeren pekte mot midten og 1-0 til RBK.

3 min. ut i 2. omgang skjøt Odd Iversen i stolpen og bare en glimrende redning av Southampton-keeperen forhindret at Per Loraas scoret på returen. Engelskmennene satset på lange og høye baller til toppscorer Ron Davies, men han ble effektivt stoppet av Bjørn Rime.