2 – 0 (1–0)

Messebycupen

1.10. 1969

Tilskuere: 22329

22.329 tilskuere tok imot RBKs lag på The Dell i Southampton og hjemmelaget startet et skikkelig stormangrep mot RBK-målet allerede fra avspark. Bare noen fantastiske redninger av Tor Røste Fossen hindret Southampton-ledelse tidlig i omgangen. Men etter 33 min. spill headet Ron Davies inn 1-0 til hjemmelaget, som også ble pauseresultatet.

Også i 2. omgang forvarte RBK-laget seg godt og Bjørn Rime og Tor Røste Fossen stoppet angrepsvillige engelskmenn gang på gang. Det måtte et fatalt tilbakespill til før Southampton fikk det avgjørende målet. Jan Christiansen slår ballen tilbake. Terry Paine får ballen servert, runder Tor Røste Fossen og dermed 2-0.

Hjemmelaget hadde også muligheten til å øke til 3-0, Nils Arne Eggen felte Terry Paine innenfor 16-meteren, men Ron Davies satte straffesparket utenfor. På slutten prøvde RBK å redusere ledelsen og Bjørn Rime ble kjørt opp i angrep, men med 2-1 sammenlagt gikk Southampton videre til 2. runde.