0 – 2 (0–1)

Serievinnercupen

16.09. 1970

Tilskuere: 11300

Et stjernespekket Standard Liege-lag med hele 7 VM-spillere fikk uventet lett spill mot et tafatt RBK-lag. Rosenborg trakk seg tilbake til egen 16-meter, og gikk sjelden framover på banen, RBK hadde faktisk kun en skikkelig målsjanse i hele kampen. Den kom etter 15 min. spill i 1. omgang, etter flott forarbeid av Jan Christiansen og Kjell Hvidsand, skjøt Steinar Risberg på utsiden av stolpen.

3 min. før pause tok Standard Liege ledelsen, Erwin Kostedde raget høyt over RBK-forsvaret og headet inn 1-0.

Belgierne fortsatte å kontrollere kampen i 2. omg. og 18 min ut i omgangen øket Despireux til 2-0 etter møljespill foran RBK-målet. Rosenborg hadde få muligheter, kun noen cornere klarte laget å kjempe seg til. I en meget snill kamp, nesten uten frispark, var Svein Haagenrud den minst dårlige på RBK-laget.