Rosenborg - Stabæk
1 – 2 (1–1)

3.04. 2011

Tilskuere: 12125

Rosenborg fikk en kjempestart på årets første kamp på Lerkendal da bra kombinasjonsspill av Rade Prica og Mushaga Bakenga førte til at Prica avsluttet på keeper og Bakenga satte inn returen etter bare seks minutter.

Etter målet kom Stabæk tilbake og fikk et større ballinnehav enn Rosenborg. Det resulterte i flere halvsjanser, før det kom en kontroversiell hendelse andre veien. Lustig gikk over ende i Stabæks 16-meter og ville ha straffe. Linjedommeren ville ha gult kort for skuespill, mens dommer Staberg valgte en mellomløsning; utspill fra mål.

Like etter kom utligningen. Rosenborg fikk ikke klarert skikkelig etter en corner og Jørgen Hammer fikk sette inn 1-1 fra kloss hold.

Rosenborg tok mer tak i kampen etter utligningen og Dorsin avsluttet i tverliggeren på volley. Det var også hjemmelaget som hadde overtaket resten av omgangen, men mål ble det ikke før pause.

Andre omgang startet med få sjanser, og til tross for at Rosenborg dominerte banespillet var det Stabæk som tok ledelsen. Daniel Örlund måtte ut i full strekk på et langskudd etter 75 minutter og slo ballen i stolpen. Innbytter Gilles Ondo var på plass og satte inn returen i det tomme målet.

Rosenborg prøvde seg både gjennom innlegg fra sidene og spill gjennom midten, men det var Stabæk som vant duellene og andreballene, og heroisk kjemping og en feberredning av Jan Kjell Larsen på overtid gjorde at alle poengene ble med til Bærum.