Fredrikstad - Rosenborg
2 – 0 (1–0)

18.04. 2011

Tilskuere: 11872

Rosenborg tok tak i åpningsminuttene på Fredrikstad Stadion, og skapte flere potensielle sjanser i åpningsminuttene. Men hjemmelaget jobbet seg inn og jevnet ut overtaket utover i omgangen.

Den første store sjansen var det Rosenborg som skapte. Etter 18 minutter la Mikael Dorsin tidlig inn og Daniel Fredheim Holm headet ballen hardt i stolpen bak Lasse Staw.

Der Rosenborg fikk stang ut, fikk Fredrikstad stang inn. På en overgang tre minutter etter Fredheim Holms sjanse banket Tarik Elyounoussi til fra 20 meter og ballen gikk via lengste stolpe og i mål bak Örlund.

I resten av omgangen bølget det frem og tilbake uten at de store sjansene ble produsert. Fredrikstad var imidlertid hakket farligere enn Rosenborg og kunne fått sin andre scoring på et par raske overganger. 1-0-ledelsen til pause var fortjent.

Rosenborg fikk ballen mer ned på bakken i andre omgang, men Fredrikstad lå kompakt og ventet på overgangsmuligheter. Etter 12 minutter klarte RBK likevel å spille seg gjennom og Henriksen fikk lagt inn. En presset Prica headet over fra 11 meter.

Hjemmelaget viste imidlertid effektivitet og på en dødball etter 62 minutter gav Örlund en retur som Khalifa Jabbie var våkent frempå og pirket i mål.

Lite skjedde den siste halvtimen av kampen. Trond Olsen kom inn og leverte et skudd utenfor fra 25 meter, men ellers hadde hjemmelaget full kontroll og tok en fortjent 2-0 seier.