Rosenborg fikk en drømmestart på kampen da Rade Prica vant en hodeduell og spilte Michael Kleppe Jamtfall gjennom. Den raske spissen rev seg løs fra Andreas Nordvik og plasserte ballen i langhjørnet og RBK var i føringen før det hadde gått to minutter.

Etter målet jobbet Vålerenga seg til mer ballbesittelse, men få sjanser ble skapt den første halvtimen. Men da Kristofer Hæstad gjorde en feil i kampens 30. minutt var Rade Prica nådeløs. Kraftspissen kom alene med Lars Hirschfeldt, lurte Hirschfeld ned til høyre, mens han rolig la ballene til venstre i målet.

Rosenborg presset Vålerenga kraftig de siste 15 minuttene av førsteomgang og skapte flere store sjanser. Først reddet Vålerenga på streken etter en heading fra Jim Larsen, og like før pause satte Per Ciljan Skjelbred keeper på prøve med et bra skudd. Men det forble 2-0 til Rosenborg til dommeren blåste av for pause.

Rosenborg fortsatte å jage en tredje og avgjørende scoring i starten av andre omgang og kom til et par skuddmuligheter. Men samtidig arbeidet Vålerenga seg inn i kampen og fikk periodevis et press på Rosenborg.

Men Rosenborg sto i mot i midtperioden, jobbet hardest og vant duellene, og mot slutten var det Rosenborg som igjen dominerte. Jim Larsen headet i stolpen på en corner og senere sto også RBK-spillerne i kø for å score, men VIF reddet på streken. Det gjorde ikke uansett ikke noe, for Rosenborg vant fortjent og tok årets første trepoenger.