Rosenborg tok ikke uventet kommandoen fra start mot Verdal, men brukte litt tid på å venne seg til et hardt underlag. Etter 11 minutter kom likevel det første målet da Fredrik Winsnes banket til fra kanten av 16-meteren, hardt i lengste hjørne (se bildet over).

Rosenborg hadde ballen mye utover i omgangen, men det ble få målsjanser mot et kompakt og hardtarbeidende hjemmelag. Verdal satset på kontringer, og var nær ved å skape en stor sjanse da ballen spratt mellom de to RBK-stopperne og en Verdal-spiller kom alene med keeper. Lago og Larsen klarte imidlertid å presse nok til at Bråthen til slutt fikk kontroll. 0-1 etter første omgang.

RBK kom utpå til andre omgang med større trykk og tempo, og fikk umiddelbart betalt da de på det første angrepet gjenvant ballen to ganger på 20 meter og Rade Prica ble spilt gjennom. Han satte ballen hardt over keeper og i mål.

Trykket fortsatte utover i omgangen og Mushaga Bakenga skaffet RBK et straffespark. Rade Prica satte straffen over, men det skulle ikke utgjøre noen forskjell da Mikael Lustig banket inn et langskudd noen minutter senere.

Rosenborg hadde god kontroll i resten av den andre omgangen og hadde et etablert trykk på Verdal. Seks minutter før slutt kom Jonas Svensson seg løs foran Verdal-målet og plasserte inn 0-4. Sjeldent har nok en av bortelagets spillere fått så mye jubel på Verdal Stadion som da den unge verdalingen scoret.

På overtid la Trond Olsen på til 0-5 med en perle fra 20 meter, og Rosenborg gikk komfortabelt videre etter en flott cupkamp foran hele 2300 tilskuere på Verdal Stadion.