Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Start - Rosenborg
1 – 1 (0–0)

Tippeligaen

19.05. 2011

Tilskuere: 7721

Kampreferat:

Rosenborg startet med et mye høyere pasningstempo enn mot Haugesund da de var gjester på Sør Arena torsdag.

Men det var Start som skapte de første sjansene, først etter en forsvarsfeil av RBK, og senere på et skudd fra sju meter, hvor Daniel Örlund gjorde en feberredning.

Det ble mye dueller og frispark utover i omgangen og der var Start farligst, spesielt på presise cornere fra Espen Hoff, men Daniel Örlund dominerte foran eget mål.

Etter at Start hadde skapt mest de første 35 minuttene, kom Rosenborg på slutten og fikk et lite press på hjemmelaget. Markus Henriksen sendte et langskudd i stolpen, men det ble stang ut i stede for stang inn og dermed målløst til pause.

Rosenborg gjorde en betraktelig bedre andreomgang, hvor ikke det var mye mer aggressivitet i forsvarsspillet og bedre omstilling begge veier. I tillegg kom Moldskred inn og skapte umiddelbart sjanser for RBK.

Moldskred var også nest sist på ballen da RBK tok ledelsen. Han slo en presis corner på bakre stolpe, hvor Lustig lurte bort en forsvarsspiller og stanget inn ledermålet.

I perioden etter målet fortsatte Rosenborg å spille god fotball og hadde god kontroll på Start, men mot slutten fikk hjemmelaget satt inn en sluttspurt. Og i kampens siste ordninære minutt skulle det glippe for RBK.

På en corner klarerte Jim Larsen, men dommer Svein Oddvar Moen hadde sett at Moldskred hadde armen rundt en motspiller og mente det kvalifiserte til straffe og gult kort. Daniel Örlund fikk hanskene på straffen til Årst, men ikke nok til å forhindre at ballen havnet i nettet.

Dermed endte oppgjøret i Kristiansand med 1-1 og ett poeng til Rosenborg.

Chris Thomas Skogli