3 – 6 (1–0)

NM

24.05. 2011

Tilskuere: 1723

Rosenborg fikk verst tenkelig start da Torgeir Dahle fikk stå alene på fem meter og headet et innlegg i mål etter bare fire minutter.

Utover i omgangen presset Rosenborg, men klarte sjeldent å bryte gjennom Byåsen-forsvaret den første halvtimen. Byåsen på sin side skapte et par halvsjanser gjennom gode kontringer.

I det siste kvarteret av første omgang skapte Rosenborg flere store sjanser, spesielt gjennom en god Jonas Svensson. Men RBK fant ikke veien til mål og Byåsen ledet til pause.

Rosenborg dominerte banespillet også i andre omgang, og fikk en fortjent utligning da Mushaga Bakenga ble spilt gjennom etter 55 minutter og satte ballen over keeper og i mål.

Men Byåsen gav ikke opp håpet om avansement og da RBK ikke klarte å klarere en sjanse åtte minutter senere banket Alexander Nynes inn 2-1 til hjemmelaget. Men Byåsens Petter Høvik fikk sitt andre gule like etterpå, og det skulle bli ett tøft press på Byåsen.

Mot slutten av omgangen presset Rosenborg hjemmelaget inn i eget mål og skapte flere store sjanser. Men skuddene gikk utenfor eller i motspillere og stemningen var intens på Byåsen Arena da kampen gikk over i tillagt tid. Men tre minutter på overtid klarte ikke Byåsen å holde unna lenger, og Bakenga satte en retur i mål! (se øverste bilde) Dermed ble det ekstraomganger.

I første ekstraomgang tok kreftene slutt for Byåsen og RBK avgjorde med tre raske scoringer. Først satte Bakenga inn sitt tredje for kvelden og Skjelbred og Dorsin la på til 2-4 og 2-5 like etterpå.

I andre ekstraomgang slapp begge lags spillere ned skuldrene mer. Mushaga Bakenga driblet seg gjennom hele Byåsen-feltet og pirket ballen i tomt mål. I det siste minuttet fikk Byåsen en redusering gjennom heading på corner, og at flere av RBK-spillerne gav målscorer Marius Dalsaunet en klapp på skuldera sa litt om stemningen på Byåsen Arena etter at et hardtkjempende Byåsen til slutt måtte gi tapt. Rosenborg videre til fjerde runde.