Odd - Rosenborg
3 – 3 (2–1)

30.05. 2011

Tilskuere: 5777

Det var hjemmelaget Odd som tok kommandoen fra start på Skagerak Arena, og hadde ballen mye den første halvtimen.

Etter 18 minutter gikk også Odd Grenland fortjent opp i ledelsen da Simen Brenne upresset fikk heade et frispark i mål. Odd fortsatte å dominere luftrommet i RBKs 16-meter og Frode Johnsen doblet Odds ledelse på en ny heading etter 31 minutter.

Men like i forkant av 2-0-målet hadde Jönsson gjort endringer på midtbanen og fikk betalt. RBK kom seg høyere opp i banen og Bakenga fikk lagt inn fra venstre etter 33 minutter. Foran mål steg Prica opp og headet inn reduseringen. Det ble en jevn avslutning på omgangen, men hjemmelaget ledet fortjent 2-1 til pause.

Rosenborg løftet seg betrakelig fra start i den andre omgangen, begynte å vinne dueller og fikk i perioder et press på hjemmelaget. Prica hadde et par avslutninger på mål før Markus Henriksen sendte avgårde et bra skudd som keeper måtte slå til corner.

Etter 71 minutter satte Frode Johnsen Örlund på prøve, men RBKs sisteskanse fikk slått ballen opp i tverliggeren. Returen ble reddet på på streken. Like etterpå smalt det i motsatt ende da Mushaga Bakenga mottok ballen i 16-meteren, dro av en spiller og plasserte ballen over keepers hode og i mål.

Initiativet bølget frem og tilbake utover i omgangen, men fire minutter før full tid kom Odd Grenland rundt på høyre og innbytter Myklebust kom stormende på første stolpe og flikket ballen over Örlund til 3-2.

Jubelen var imidlertid kortvarig for Odd Grenland da RBK-kaptein Dorsin tok ansvar da han fikk ballen til venstre i 16-meteren bare minuttet senere. Han banket ballen i krysset og det sto 3-3.

Like etter lurte også Trond Olsen bort en Odd-forsvarer og skrudde ballen mot lengste hjørne, men en motspiller fikk akkurat en fot på ballen, som gikk like utenfor. Dermed 3-3 og poengdeling i Skien.