1 – 3 (0–2)

Tippeligaen

16.06. 2011

Tilskuere: 10522

Kampen på Color Line Stadion åpnet i et bra tempo. Etter hvert tok Rosenborg kontroll over spillet, mens Aalesund lå lavt og ventet på muligheter til å kontre.

Aggressivt forsvarsspill av hjemmelaget gjorde at RBK gikk seg fast på midtbanen i starten, men da aggresiviteten til RBK kom seg etter 20 minutters kom også mulighetene.

Men da RBK gikk opp i ledelsen kom det ikke fra en målsjanse. En upresset Aafk-forsvarer var uheldig da ballen spratt opp i armen hans og dommeren pekte på krittmerket. Rade Prica var iskald og satte ballen til venstre i målet til 1-0.

Aalesund skapte en stor mulighet like etter målet, men Daniel Örlund vartet opp med sin andre klasseredning så langt i kampen. De siste ti minuttene spilte RBK oppløftende og presset hjemmelaget. Da var det ikke ufortjent da Morten Moldskred elleve sekunder inn i tillagt tid mottok ballen i mellomrommet, dro seg forbi en spiller og banket ballen i mål fra 17 meter. RBK med en 2-0-ledelse til pause.

Rosenborg forsøkte å angripe også i andre omgang, men ble litt lavere utover i omgangen. Gjennom bra og aggressivt forsvarsspill av RBK kom ikke Aalesund til å mange sjanser i staten av omgangen, og skapte også etablerte angrep, spesielt gjennom en Per Ciljan Skjelbred som dominerte midtbanen.

Skjelbred fikk også en målgivende pasning da han spilte fri Morten Moldskred i 16-meteren etter 67 minutter. Moldskred dro seg innover og banket ballen via en motspiller og i mål.

Rosenborgs spillere hadde brukt mye krefter, men gav likevel alt i resten av kampen. Men det glapp én gang da RBK mistet ballen på egen halvdel og Aalesund fikk lagt inn fra høyre. Fra 11 meter fikk Barantes styre inn reduseringen.

Aalesund hadde ballen mye på slutten, men RBK jobbet hardt og sto til slutt igjen som vinnere på Color Line Stadion.