Viking - Rosenborg
1 – 1 (1–0)

9.04. 2007

Tilskuere: 16030

Rosenborg tok tak i kampen fra første minutt på Viking Stadion. Viking hadde store problemer med å utfordre forsvaret til Rosenborg da en aggresiv RBK-midtbane tidlig var oppi motstanderen.

Den første store sjansen gikk til Traoré og Rosenborg. Ett innlegg fra venstre gikk inn til Traoré på nærmeste stolpe. Headinga var dessverre ikke presis nok, og avslutningen gikk noen meter utenfor.

Til tross for stor Rosenborgdominans tok det en halvtime før det virkelig gav uttelling i sjanser. Da skapte Rosenborg sjanse etter sjanse mot Iven Austbø og Viking, men ballen ville ikke i mål. Roar Strand prøvde seg først på et skudd fra kanten av 16-meteren men Austbø fikk slå ballen over dødlinja, mens det påfølgende hjørnesparket fra Dorsin holdt på å gå rett i mål. Vikingforsvaret avklarte med nød og neppe også denne gang.

Når Rosenborg ikke satte sjansene i mål, viste Peter Ijeh hvordan det skulle gjøres. Han fikk ballen på 25 meter, avanserte mot et ryggende RBK-forsvar og plasserte ballen helt nede i hjørnet på Vikings første sjanse i kampen.

Viking fikk en opptur etter målet og kampen jevnet seg mer ut. Da dommeren fremførte pausesignalet sto det 1-0 til hjemmelaget.

Knut Tørum gjorde noen forandringer i pausen. Ut gikk Skjelbred, og inn kom Riseth slik at Sapara kunne spille i indreløperposisjonen. Likevel startet den andre omgangen jevnt. Rosenborg tok mer over utover i omgangen og avsluttet to ganger på rappen i tverliggeren.

Rosenborg arbeidet og arbeidet, og Viking skapte lite. Det var en del passningsfeil og dårlige løp som stoppet mange av angrepene fra begge lag, og det måtte dermed en dødball til for at det neste målet skulle komme.

Rosenborg fikk frispark fem meter utenfor venstre hjørne av 16-meteren og Sapara var selvskreven eksekutør. Ballen satte han i mål via en Viking-forsvarer og det sto 1-1.

Resten av kampen var jevn, og begge lag fikk sine sjanser til å avgjøre til sin fordel. Men både Rosenborg og Viking sleit med rytmen offensivt og det endte med uavgjort i serieåpninga.