2 – 2 (1–0)

NM

22.06. 2011

Tilskuere: 5012

Rosenborg fikk en kjempestart på kampen da Mikael Dorsin styrte et innlegg i mål etter bare fem minutter.

Etter hvert utviklet kampen seg til en stillingskrig hvor ingen av lagene klarte å sette et press på motstanderen over lengre perioder. Det ble heller ikke produsert så mange store målsjanser og ledelsen 1-0 holdt seg til hvilen.

Rosenborg skapte den første sjansen i andre omgang, men Lillestrøm ble ikke stresset og lagene spilte jevnt. Etter en times spill kom Anthony Ujah alene med Daniel Örlund, men RBKs sisteskanse vartet opp med en praktredning.

Men da Björn Bergmann Sigurðarson ble spilt gjennom noen mintter senere var det LSK-spilleren som gikk seirende ut av duellen. Sigurðarson rundet Örlund og trillet ballen kontrollert i mål. Dermed 1-1 etter 90 minutter og ekstraomganger.

RBK åpnet første ekstraomgang forrykende og Jonas Svensson var nær å score på et langskudd etter bare et par minutter, men keeper fikk slått ballen unna. På den påfølgende corneren avsluttet Dorsin i tverliggeren.

12 minutter ut i første ekstraomgang kom Lillestrøm på en av sine få, men presise overganger. Björn Bergmann Sigurðarson ble spilt alene gjennom og plasserte ballen forbi Örlund og sendte Lillestrøm i ledelsen.

Men Rosenborg gikk på videre og i den andre ekstraomgangen kom utligningen etter at det ble frem og tilbake i LSK-feltet og Mikael Lustig pirket ballen i mål fra kort hold. Rosenborg hadde ballen mye og angrep Lillestrøm i resten av ekstratiden, men fikk ikke satt inn det avgjørende målet før dommeren blåste av kampen og det ble straffesparkkonkurranse.

Rade Prica og Mikael Lustig banket inn de første straffene, mens Nosa og Pedersen bommet. Til slutt var det opp til Fredrik Winsnes å sette inn det avgjørende straffesparket, og han gjorde ingen feil og sendte Rosenborg til kvartfinale i NM 2011.