Rosenborg startet best på Viking Stadion, men slet med å skape målsjanser mot et kompakt hjemmelag.

Etter 13 minutter måtte Rade Prica forlate banen med en skade og Mushag Bakenga kom inn. Spisstalentet markerte seg umiddelbart da han hærflikket et Molskred-innlegg på mål fra kort hold, men ballen gikk rett på Jarstein.

Viking virket å våkne av Bakengas skremmeskudd, og skapte noen farligheter de neste ti minuttene. Men Rosenborg tok så tilbake intitiativet og styrte banespillet inn mot pause.

Bakenga kom også til et par muligheter i starten av den andre omgangen, men Viking-spillerne var aldri langt unna, og fikk presset spissen til å ikke utnytte dem maksimalt. Etter en drøy time begynte kampen å åpne seg mer og begge lagene skapte mer.

Viking fikk et lite initiativ utover i andre omgang og var nær på å ta ledelsen på en corner, men Daniel Örlund var på plass og fanget ballen på streken. At begge lag måtte spille en halvtime ekstra i onsdagens cuprunde kan ha vært en faktor, for det så ut til å være trøtte ben hos begge lag mot slutten av kampen.

Vikings midtbanetalent Yann-Erik de Lanlay var heletiden en skapende kraft, men i likhet med vertene og RBK manglet det lille ekstra til å avgjøre kampen. Dermed 0-0 og poengdeling på Viking Stadion.