Stabæk - Rosenborg
2 – 1 (1–0)

17.07. 2011

Tilskuere: 8443

Svært mange RBK-supportere hadde funnet veien til Telenor Arena og skapte en god ramme rundt tippeligakampen mot Stabæk. Det var imidlertid hjemmelaget som fikk den beste starten i Telenor Arena etter at Rosenborg spilte på seg flere farlige brudd i åpningsminuttene.

RBK slapp unna de første to gangene, men på den tredje smalt det. Henriksen mistet ballen på midtstreken, Gunnarsson kombinerte med Farnerud og sistnevnte satte ballen mellom beina på Daniel Örlund og i mål.

I midtperioden var det jevnt i banespillet, men det var hjemmelaget som fortsatte å produsere de store målsjansene. Etter en halvtime kom også Stabæk helt alene gjennom med Daniel Örlund, men RBK-keeperen vartet opp med en av flere gode redninger før pause. 1-0 etter første omgang.

Rosenborg gikk ut til andre omgang med en ny giv og intensitet, men det stokket seg fortsatt fremover på banen. Etter en drøy time kom Trond Olsen på banen, og han fortsatte å vise at han begynner å finne godformen. Elleve minutter etter innhoppet hadde RBK et lengre angrep som ble avsluttet ved at Lustig la inn fra kanten av 16-meteren og Olsen headet inn utligningen fra 10 meter, hans tredje scoring på tre kamper.

Men noen minutter senere var det en annen innbytter som skulle finne veien til nettmaskene, denne gang for Stabæk. Torstein Andersen Aase lurte Rosenborgs offsidefelle og kom alene med Daniel Örlund. Igjen ble ballen sendt mellom bena på keeperen og i mål.

Stabæk hadde relativt god kontroll i resten av kampen og Rosenborg gikk på det første tapet på åtte tippeligakamper.