2 – 0 (1–0)

Kvalifisering E-cup

20.07. 2011

Tilskuere: 747

Rosenborg hadde 5-0 å gå på fra det første oppgjøret på Lerkendal og hadde god kontroll i åpningen av i returoppgjøret på Island. Breidablik hadde ballen mest det første kvarteret, mens Rosenborg lå og ventet litt på overgangsmuligheter. Videre tok Rosenborg mer over og Breidablik måtte fokusere mer på å forsvare seg.

Etter 27 minutter ble Mushaga Bakenga flott spilt alene med keeper, men brukte for lang tid på å avslutte og ble løpt opp. Da viste den ti år eldre Breidablik-spissen Dylan Macallister hvordan det skal gjøres. På en kontring like etter utnyttet Breidablik en feil i RBK-forsvaret og Macallister kom alene gjennom og plasserte ballen rolig ned i det lengste hjørnet bak Örlund.

Breidablik var mer med etter målet, vant storparten av duellene og skapte flere halvsjanser gjennom bra spill. Det stokket seg mer for Rosenborg som hadde flere fine overgangsmuligheter, men ikke klarte å true mye verken sentralt eller via kantene mot et hardtarbeidende hjemmelag. 1-0 til pause.

Rosenborg fikk opp tempoet og bevegelsene i andre omgang, og kom flere ganger rundt på kantene, og da spesielt på venstresiden hvor Winsnes og Olsen kombinerte mye. Men fortsatt gjensto det endel på duellspillet og presisjonen slik at det ikke ble skapt så mange store målsjanser.

RBK stanget og stanget gjennom omgangen, mens Breidablik spilte med lave skuldre og kom på flere gjennombrudd. Åtte minutter før full tid var Macallister regissør da Kristinn Steindorsson ble spilt gjennom på venstresiden og midtbanespilleren plasserte ballen i langhjørnet.

Noen minutter senere kom Trond Olsen seg rundt på venstresiden og la inn fra kloss hold, men Moldskred satte ballen rett på keeper. Breidablik vant ikke uforjent på sin hjemmebane, men Rosenborg gikk videre med god margin.