0 – 1 (0–1)

Kvalifisering E-cup

27.07. 2011

Tilskuere: 8028

Viktoria Plzen skapte den første store sjansen på Lerkendal da Rosenborg ikke fikk klarert en kort corner og ballen ble slått gjennom feltet. Plzen var nær ved å få en tå på ballen, men ballen gikk til slutt ut over kortlinja.

Rosenborg våknet av sjansen og tok tak i kampen. I perioden etterpå skapte RBK flere halvsjanser og skudd mot mål, men presisjonen og trykket foran mål var ikke bra nok til å score til ledermålet.

Viktoria Plzen viste seg ikke uventet som et bra teknisk lag og var det farligste laget i 16-meteren. De kom på flere gode og presise kontringer, og da Rosenborg ikke klarte å spille seg ut, men mistet ballen foran egen 16-meter etter 33 minutter smalt det. Etter en retur ble Vaclac Pilar stående umarkert på 10 meter og plasserte inn 0-1.

RBKs største sjanse før pause kom noen minutter etterpå da Jonas Svensson gikk opp og headet fra 14 meter, men avslutningen fikk utenfor lengste stolpe. 0-1 etter de første 45 minuttene.

Rosenborg gikk ut til andre omgang med stor intensitet og ble litt farligere foran Plzens mål. Gjestene lot seg imidlertid ikke presse bakover og kom med mye folk i angrep da mulighetene kom.

Mot slutten la Viktoria Plzen seg bakpå og forsøkte å kontrollere inn resultatet. Rosenborg produserte et par gode muligheter, og var nær på en stuss etter en corner, hvor Wangberg nesten fikk en fot på ballen ved bakre stolpe.

Sluttminuttene var intense med mange tøffe dueller foran Plzen-målet, men Rosenborg fikk aldri trykket ballen over mållinjen mot de solide tsjekkerne og med 0-1 har RBK et vanskelig, men ikke umulig utgangspunkt før returkampen.