Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Sogndal - Rosenborg
1 – 1 (0–0)

Tippeligaen

30.07. 2011

Tilskuere: 4313

Kampreferat:

Rosenborg tok tidlig kontroll på banespillet mot et hjemmelag som la seg lavt i en litt utradisjonell 5-2-3-formasjon.

Sentralt i Sogndal-forsvaret ble det for trangt til å spille seg gjennom, men Rosenborg kom seg rundt på kantene og skapte et par mindre sjanser gjennom innlegg. Sogndal-keeper Udjus var imidlertid nærmest å sende RBK i ledelsen i første omgang da han mistet en ball ned på streken etter en knapp halvtime.

Rosenborg fikk lagt mange innlegg foran mål i løpet av omgangen, men hjemmelagets kaptein Eirik Bakke ryddet unna og sørget for at lagene gikk til pause uten mål.

Sogndal kom mer med i kampen i andre omgang, og etter en time ble den til da rolige og lite intense kampen forvandlet til et dramatisk oppgjør. Stemningen på Fosshagane Campus gikk først i taket da den gamle storspilleren Tore André Flo gjorde comeback for Sogndal etter 60 minutter, men fire minutter senere var det imidlertid Rosenborg som skulle juble. Fredrik Winsnes leverte en utsøkt bakromspasning fra egen halvdel og Bakenga banket ballen forbi Kenneth Udjus og i mål.

Det så ut til å gå mot seier til Rosenborg, men det skulle bli drama i sluttminuttene. Med seks minutter igjen stoppet Daniel Fredheim Holm en ball i feltet, uten at TV-bildene kunne bevise med sikkerhet hvordan det skjedde. Dommeren var imidlertid klar på at det var hands, dømte straffe og sendte Fredheim Holm av banen med rødt kort bare 28 minutter etter at han kom inn. Straffen satte Ole Jørgen Halvorsen i mål og det ble poendeling i Sogndal.

Chris Thomas Skogli