Rosenborg - Tromsø
4 – 3 (2–3)

15.04. 2007

Tilskuere: 20323

Rosenborg tok tak i kampen fra start. Marek Sapara viste seg tidlig frem fra sin indreløperposisjon og la farlige innlegg mot Traoré og Iversen. Det endte i et hjørnespark to minutter ut i kampen. Hjørnesparket gikk ustoppet igjennom Tromsø-feltet og Traore kom i stor fart på bakerste stolpe. Han var bare centimetre fra å sette ballen i mål.

Rosenborg styrte det meste de første 20 minuttene og anført av en meget god Marek Sapara kunne det fort stått både 1-0 og 2-0.Tromsø skapte ikke mye, men var farlige da de først fikk sjansen. Etter 24 minutter fikk Patrice Bernier ballen 15 meter fra mål. Ballen satte han kontant opp i nærmeste kryss og Tromsø gikk noe ufortjent opp i ledelsen på Lerkendal.

Rosenborg svarte allerede i det neste angrepet. Konan slo inn i Tromsø-feltet og TIL fikk halvklarert. Der kom Per Ciljan Skjelbred og satte ballen i mål fra 7 meter.

Bernier skulle fortsette å vise sin viktighet for Tromsø. Bortelaget fikk tildelt et billig frispark like utenfor Rosenborgs 16-meter og Bernier var eksekutør. Skuddet hans ble ei perle i nærmeste kryss, utagbart for Hirschfeld, og Tromsø var på nytt i ledelsen.

Tromsø skulle også gå opp til 1-3. I en god Tromsø-periode fikk gjestene på nytt gjøre som de ville på RBKs venstreside. Tromsø fikk lagt inn igjennom feltet, og Hirschfeld rykket ut og felte en TIL-spiller på vei ut av 16-meteren. Straffe til Tromsø som Årst satte i mål.

Rosenborg svarte igjen umiddelbart. Steffen Iversen ble spilt igjennom og lobbet nydelig over keeper fra 17 meter! 2-3 etter 42 minutter. Det ble dermed fem mål i en svært målrik førsteomgang.

Rosenborg fortsatte med presset og ballbesittelsen i den andre omgangen. Iversen viste igjen at formen er på vei da han på et innlegg fra Traore headet ballen i mål etter 56 minutter og det var på nytt likt i målprotokollen.

Tromsø la seg mer bakpå og satset på kontringer utover kampen. De fikk sine sjanser, og som i den første omgangen var de store da de først kom. Ademolu sprang i fra RBK-forsvaret og kom alene med Hirschfeld. RBKs sisteskanse forstyrret Ademolu nok til at forsøket hans gikk i stolpen før den ble klarert ut.

Like etterpå var det Konan sin tur å teste treverket. Kan tråklet seg fint igjennom på midten og sendte av gårde et langskudd. Skuddet gikk i tverligger, så i bakken før ballen ble klarert. Nærmere kan en nesten ikke komme!

Rosenborg satset alt fremover mot slutten av kampen og fikk betalt. Tre minutter på overtid la Rosenborg inn fra venstre. Der stod Alexander Tettey og flikket ballen i lengste hjørnet. Dermed vant Rosenborg fortjent 4-3 i en kamp som hadde det meste!

- Sterkt! Det er bra moral i laget, sa Roar Strand til RBK.no etter kampen.

- Vi vinner fordi vi spiller med hjertet, var Mareks Saparas kommentar til kampen.