Rosenborg - Molde
3 – 1 (1–1)

7.08. 2011

Tilskuere: 17656

Rosenborg tok grep om kampen fra start mot Molde på Lerkendal og hadde mye trykk i det offensive spillet. Den første muligheten etter sju minutter da Lustig dro til med et skudd fra kanten av 16-meteren som gikk en meter utenfor lengste stolpe. Like etter viste Dockal seg frem med et knallhardt skudd i tverliggeren.

I det neste kvarteret var det total Rosenborg-dominans og RBK skapte flere gode muligheter. Dessverre gikk avslutningene enten på en motspiller eller like utenfor og Molde klarte etter hvert å komme mer inn i kampen.

Da RBK ikke klarte å finne veien til nettmaskene viste serielederne fra Molde effektivitet. På sin første store mulighet, etter at Rosenborg ikke klarte å klarere foran eget mål banket Hoset til fra sju meter, utagbart for Daniel Örlund.

Like etterpå slo Rosenborg tilbake. Først headet Jim Larsen i tverliggeren, før Rosenborg fikk den spillemessig fortjente utligninga si. Målet skulle derimot aldri vært godkjent da Simen Wangberg dyttet ballen i mål med hånda. 1-1 til pause.

Borek Dockal hadde vist seg frem flere ganger i første omgang, og fortsatte i andre. Etter sju minutter satte han Espen Bugge Pettersen skikkelig på prøve gjennom et godt plassert skudd fra 20 meter, men Pettersen avverget med en enhåndsredning.

Etter den gode åpningen jevnet det seg mer ut en periode, før Rosenborg kom tilbake igjen. Gode pasninger av Dockal gjorde at Rosenborg kom til flere avslutningsmuligheter, men det var en enkeltmannsprestasjon som skulle sende Rosenborg i ledelsen. På en langpasning gikk Prica i en løpsduell med Christian Steen, kom foran og headet ballen målrettet forbi en utrusende Pettersen og i mål!

Bare åtte minutter senere skulle Rade Prica på nytt være frempå. Borek Dockal slo et presist frispark inn i feltet og Prica steg til værs og headet ballen hardt forbi Pettersen.

Etter målene dominerte Rosenbort banespillet, og kom til flere mindre sjanser spesielt gjennom gode innlegg. Etter 88 minutter fikk også innbytter Fredrik Midtsjø muligheten fra drømmeposisjon. Plutselig var han helt alene med Espen Bugge Pettersen, men den landslagsaktuelle keeperen vant duellen. Midtsjø og Rosenborg kunne likevel juble for 3-1-seier mot Molde.