3 – 1 (1–1)

NM

13.08. 2011

Tilskuere: 6828

Rosenborg skapte den første store målsjansen etter fem minutter da Prica headet et innlegg ned til Lustig i skuddposisjon. Lustig sendte ballen videre til Jonas Svensson som skulle plassere ballen i lengste hjørne fra åtte meter, men satte ballen like utenfor.

RBK fortsatte å trykke på og fem minutter senere kom det fortjente ledermålet. Denne gang var det Jonas Svensson som viste god oversikt og headet ned til Dorsin. Venstrebacken klemte til fra tolv meter, hardt forbi Grytebust.

Aalesund fikk etter hvert utjevnet Rosenborgs overtak og etter 26 minutter spilte hjemmelaget seg rundt på høyrekanten, hvorpå Myklebust la hardt inn mot nærmeste stolpe. Simen Wangberg stupte frem foran en Aafk-spiller, men satte ballen rett i eget mål fra tre meter. 1-1 på Color Line Stadion til pause.

Andre omgang fortsatte som den første sluttet. Hjemmelaget trillet mye ball mens Rosenborg lå mer kompakt. Jönsson gjorde etter hvert grep for å ta tilbake midtbanen og satte innpå Fredrik Midtsjø, men i angrepet etter kom Aafk på en rask overgang, Örlund kom på halvdistanse og Barrantes lobbet inn Aalesunds ledermål etter 56 minutter. Tre minutter senere ble vondt værre for RBK da Issah fikk sitt andre gule kort og måtte forlate banen.

Rosenborg måtte frem for å score og med det fikk Aalesund store overgangsmuligheter. Det utnyttet de Aafk etter 75 minutter og Demar Phillips satte ballen via stanga og i mål til 3-1. I resten av kampen hadde Aalesund kontroll på Rosenborgs ti spillere og gikk fortjent videre til semifinalen i Norgesmesterskapet 2011. Rosenborg må enda vente videre på en ny finale.