Rosenborg åpnet bra og skapte tidlig flere sjanser i den første playoff-kampen til Europa League. De gode kombinasjonene mellom Dockal og Prica fra Molde-kampen kom også til syne i første halvdel av førsteomgang. Flere ganger fikk Prica avslutningsmuligheter etter gode innlegg fra tsjekkeren, men Prica traff ikke mål.

Etter halvspilt omgang kom nok et godt innlegg fra høyre og denne gang var det Fredheim Holm som stupte frem foran mål. Kun en meget god redning av Laranaca-keeper Alexandre Negri hindret scoring.

AEK Larnaca kom mer inn i kampen utover i omgangen, men uten å skape noe. Rosenborg hadde det banemessige overtaket, men klarte ikke å skape flere store målsjanser før pause.

Andre omgang ble sjansefattig og tung for Rosenborg, som slet med å få i gang angrepsspillet. Larnaca var godt fornøyd med 0-0, men lot heller aldri Rosenborg trille ball. Ikke før helt på slutten av omgangen klarte RBK å bryte gjennom.

Drøye to minutter før full tid kom det et innlegg fra høyre og Moldskred fikk muligheten fra kloss hold. Men innbytteren ble tøft presset og satte ballen like utenfor stanga. Dermed endte den første playoff-kampen til Europa League med 0-0. Returoppgjøret spilles torsdag neste uke.