Haugesund - Rosenborg
2 – 2 (0–2)

21.08. 2011

Tilskuere: 4950

Det ble en frisk åpning på kampen mellom Rosenborg og Haugesund. Hjemmelaget i hvitt og blått fikk umiddelbart en målsjanse etter en miss i RBK-forsvaret, men Rosenborg fikk ryddet unna foran eget mål.

Og Rosenborg lot seg ikke affisere. Fire minutter ut i kampen spilte Lago gjennom Moldskred sentralt i banen og RBK-angriperen dempet ballen og satte den sikkert forbi Per Morten Kristiansen i Haugesund-målet.

Omgangen ble jevn, med et lite overtak til Rosenborg og begge lag skapte flere gode sjanser. Moldskred var igjen involvert etter 19 minutter da han slo et hardt og presist innlegg på første stolpe, hvor Svensson stupte frem og headet ballen på en utrusende Kristiansen.

Men minuttet etter skulle ballen ende i nettet. Svensson var nest sist på ballen da Rade Prica plutselig sto helt alene foran FKH-målet, og fikk god tid med ballen. Det første skuddet stoppet Kristiansen med en feberredning, men ballen gikk ut igjen til Prica som banket den i mål.

I pausen måtte Rade Prica ut med skade og Rosenborg mistet en dimensjon i angrep som kunne blitt god å ha i det som ble en tett og intens andreomgang. Hjemmelaget løftet seg fra avspark og skapte den første store sjansen etter åtte minutter da Djurdjic ble spilt alene med Örlund, men satte ballen rett på RBK-keeperen.

Haugesunds trener Jostein Grindhaug gjorde så noen endringer og satte blant annet inn Thomas Sørum, noe som raskt skulle gi resultater. Etter 64 minutter fikk Haugesund enkelt legge inn fra høyre og Sørum vant den påfølgende duellen foran mål og reduserte til 1-2. Bare fire minutter senere laget Rosenborg et unødvendig frispark på 25 meter, som Daniel Bamberg satte over muren og i mål.

Resten av kampen ble åpen og spennende, hvor det var to lag som angrep og ville ha alle poengene. Spesielt mot slutten skapte Rosenborg sine sjanser til å ta med seg alle poengene til Trondheim, men det ble bare nesten foran mål og lagene delte poengene.