Rosenborg - Start
4 – 1 (2–0)

19.09. 2011

Tilskuere: 13501

John Chibuike startet sin første kamp på Lerkendal stadion og brukte bare 13 minutter på å vise seg frem for Rosenborg-supporterne. Rade Prica flikket ballen i bakrom hvor Chibuike mottok ballen, rundet keeper og trillet ballen i mål.

Etter målet tok Rosenborg mer og mer over, og vartet opp med flott offensivt kombinasjonsspill hvor det gikk fort i lengderetningen. Etter flere halvsjanser viste det nye spissparet Prica-Chibuike seg frem på nytt. Prica fant nok en gang Chibuike bak Start-forsvaret og nigerianeren satte inn sitt andre for kvelden.

Mot slutten av kampen ble det mye Rosenborg, som skapte flere store målsjanser og kunne gått til pause med en større ledelse, men det sto fortjent 2-0 etter første omgang.

Og sjanseskapingen fortsatte i andre omgang, hvor spesielt John Chibuike var toneangivende. Etter flere gode involveringer forserte han forbi Start-spillere på hele gjestenes halvdel, men ble såpass presset at han til slutt satte ballen over fra liggende posisjon.

Midt i andre omgang fikk Start en liten periode hvor de fikk litt mer ballbesittelse, og da Ole Martin Årst fikk muligheten på 10 meter lot han ikke den gå fra seg og reduserte til 2-1.

Men det lille håpet Start fikk ble fort stoppet. Bare ett minutt etter reduseringen fortserte Henriksen med ballen på venstresiden, og da Start-forsvaret rygget plasserte han ballen kaldt i det lengste hjørnet.

Den definitive avgjørelsen kom da John Chibuike steg til værs og headet inn sitt tredje mål for kvelden. En fantastisk Lerkendal-debut for teknikeren og Rosenborg vant 4-1 etter en solid forestilling.