2 – 1 (0–1)

Tippeligaen

22.09. 2011

Tilskuere: 14438

Rosenborg brukte bare 20 sekunder på å komme til den første store muligheten da Borek Dockal spilte gjennom Rade Prica, men Prica fikk ballen på venstrefoten og selv om avslutninga hadde god retning fikk Udjus slått ut til corner.

Men Sogndal måtte ha poeng og var offensive. Etter et drøyt kvarter slo tidlig inn fra høyre og på bakre stolpe fikk Ulrik Flo nok tid og rom til å heade Sogndal i ledelsen.

Rosenborg skapte flere større målsjanser utover i omgangen, og både Chibuike, Henriksen og Prica kom til avslutning uten å treffe mål. Mot slutten tok RBK også over det meste av banespillet, men gjestene ble mer og mer kompakte bakover og holdt ledelsen inn til pause.

Andre omgang ble en enveiskjøring mot et defensivt Sogndal som hadde nesten alle spillerne rundt eget felt. Det krevde mye presisjon for å trenge gjennom det kompakte forsvaret, og selv om Rosenborg hadde ballen mye, stoppet angrepene ofte i ei lang Sogndal-tå.

Men etter 74 minutter kom det fortjente utligningsmålet etter at Dorsin ble holdt i feltet og Rosenborg fikk straffe. Chibuike forsøkte seg fra krittmerket, men Udjus reddet. Borek Dockal var imidlertid på hugget og banket returen i mål fra spiss vinkel.

Noen minutter senere hadde Even Hovland en dårlig klarering og John Chibuike overtok i Sogndals 16-meter. Han rundet én spiller og banket ballen via stolpen og i mål. Rosenborg snudde og vant kampen 2-1!