1 – 0 (1–0)

25.09. 2011

Tilskuere: 18262

Det var duket for storoppgjør da Vålerenga tok i mot Rosenborg på Ullevaal Stadion i den 24. tippeligarunden.

Kampen startet jevnt, men det var hjemmelaget som produserte mest det første kvarteret. Rosenborg kom mer med utover og kampen ble mer intens, både spillemessig og på tribunen. Etter en drøy time fikk Vålerenga sin første corner, og André Muri fikk gå opp og headet ballen i det lengste hjørne til 1-0, som også ble pauseresultatet.

Kampbildet fortsatte jevnt og intenst i andre omgang, hvor begge lag var ute etter å score mål. Rosenborgs sjanser var imidlertid større enn i første og det tok bare tre minutter før Prica fikk avsluttet fra kloss hold, men ballen gikk like utenfor stolpen.

Etter en drøy time var Dockal frempå. Jonas Svensson forserte på tvers av 16-meteren og la ut til tsjekkeren som banket ballen i stolpen fra 12 meter. Vålerenga trakk seg etter hvert mer tilbake og Rosenborg kom på angrep etter angrep. 11 minutter før full tid fikk også Fredrik Stoor sitt andre gule kort og måtte forlate banen.

Like etter fikk Jonas Svensson muligheten til å utligne da Henriksen spilte han fri med en smart heading, men hodestøtet fra Svensson fra 10 meter ble for løst.

Andresen byttet ut sine mest offensive spillere og med ti mann jobbet Vålerenga hardt for å holde på de tre poengene, og selv om Rosenborg hadde ballen mye i sluttminuttene holdt Oslo-laget helt inn og RBK måtte reise poengløse hjem til Trondheim.