Stabæk - Rosenborg
2 – 1 (0–1)

21.04. 2007

Tilskuere: 5986

Rosenborg startet med trykket på Nadderud og skapte mye fremover. Men mange balltap, ofte på egen banehalvdel gjorde at Rosenborg ikke fikk kampen inn i sitt spor. Rosenborg tok uansett ledelsen da en Dorsin i form presist la en corner på bakerste stolpe. Traoré gikk hardt inn Morten Skjønsberg og ballen var fri en meter fra målstreken. Koppinen reagerte raskt og pirket ballen i mål.

Resten av omgangen ble sjansefattig, men likevel underholdene. Med to ruvende midtstoppere i Koppinen og Kvarme skapte Stabæk veldig lite, mens Rosenborg var raske på kontringene. Det ble ingen flere mål i løpet av de første 45 minuttene og lagene gikk til pause med 0-1.

Den andre omgangen fortsatte som den første. Stabæk hadde klart størst ballinnehav, mens Rosenborg forsvarte seg veldig godt. Likevel etter utlignet Stabæk etter en time. Både Kvarme og Koppinen tapte duellene på et innlegg fra høyre, og Veigar Pall Gunnarsson kunne skli 1-1 i mål.

Etter utligningen åpnet kampen seg og begge lagene fikk store rom. Inn kom en frisk Daniel Braaten og senere Øyvind Storflor, noe som gjorde at Rosenborg kunne spille mer i bakrom. Men fortsatt florerte RBK-feilpasningene og angrepsspillet fungerte til tider for dårlig til at det kunne kommer farligheter utav det.

Begge lag var svært lystne på de tre poengene og det var Stabæk som skulle trekke det lengste stået. 81 minutter ut i kampen klarte Daniel Nannskog å løpe fra Fredrik Stoor innenfor Rosenborgs 16-meter, og Stoor traff Nannskogs fot i forsøket på å slå ballen til corner. Dommer Berntsen pekte på straffemerket og Gunnarsson fikk sjansen til å score sitt første mål for året.

Straffen var ikke godt plassert og gikk noe til høyre i mål, men Hirschfeld var ikke rask nok med venstrearmen til å stoppe skuddet og Stabæk gikk opp i ledelsen. Like etter gikk Øyvind Storflor i bakken foran Stabæks mål, men Berntsen gjorde nok rett da han vinket spillet videre. Kampen endte dermed med seier til Stabæk og Rosenborgs første serietap siden 23. juli 2006.