2 – 5 (1–0)

30.09. 2011

Tilskuere: 6818

Rosenborg startet best og skapte flere halvsjanser i åpningsminuttene. Nærest var Borek Dockal som dukket opp på bakre stolpe på et innlegg og satte ballen i stolpen.

RBK fortsatte å presse i første del av førsteomgang, men manglet det lille ekstra foran mål som var nødvendig for å få ballen mellom stengene. Lillestrøm fikk også sine sjanser, og etter en halvtime kom det tre i ett angrep. På de to første skuddene reddet Daniel Örlund, og så sto Lustig på riktig sted og reddet som bakerste RBK-spiller.

Seks minutter senere fant Lillestrøm veien helt til mål. Daniel Örlund var for sent ute og felte Fredrik Gulbrandsen i 16-meteren. Stefan Gislason var sikker fra krittmerket og sendte hjemmelaget i føringen.

Lagene fortsatte sjanseproduksjonen i andre omgang. Örlund vartet opp med en god redning da Lillestrøm headet fra kloss hold og RBK var nær utligning da Borek Dockal banket et frispark i tverliggeren etter åtte minutter.

Etter en knapp time kom endelig utligningen da Morten Moldskred kom til skudd fra 16 meter. Han sendte avgårde en markkryper som gikk under keeper og det sto 1-1.

Bare fem minutter senere gikk Rosenborg opp i ledelsen da Jim Larsen lurte seg fri i feltet og brukte hodet til å plassere ballen helt ned ved stolperoten.

Og det var ikke nok for Rosenborg, som fortsatte å angripe for full styrke. Rade Prica hadde et par forsøk som gikk utenfor mål, men var viktig da han dro med seg tre spillere etter 79 minutter, slik at Borek Dockal fikk muligheten til å krone bursdagen med et mål fra 17 meter. Og tsjekkeren var sikker på foten og plasserte ballen i mål ved lengste stolpe.

Men Lillestrøm lot seg ikke knekke av målet og reduserte bare minutter senere. Knudtzon kom rundt på høyresiden og la ut 45 grader hvor Guldbrandsen banket ballen i mål.

Da Rade Prica banket inn Rosenborgs fjerde noen minutter senere var det hele derimot avgjort, og seieren ble kronet av en nydelig lobb fra Morten Moldskred på overtid. Han så et lite rom bak Magnússon og sendte ballen følsomt over sisteskansen og i nettmaskene. Rosenborg vant med solide 2-5 på Åråsen.