Rosenborg - Aalesund
2 – 2 (1–2)

16.10. 2011

Tilskuere: 13633

Rosenborg startet tippeligaoppgjøret mot Aalesund bra og skapte den første store muligheten etter bare ett minutt. På en god overgang la Prica igjen til Chibuike som satte ballen like over fra 16 meter.

Tre minutter senere endte ballen i nettet. På en innøvd corner flikket Mikael Lustig ballen til Jim Larsen som headet ballen i mål fra kloss hold.

Men det var ikke bare Rosenborg som kunne score med hodet på dødball. Kampen var ganske jevn og sjansefattig etter målet, men etter halvspilt omgang fikk gjestene en dødball ved sidelinja som ble skallet i mål av Aafks kaptein Daniel Arnefjord.

Noen minutter senere ble John Chibuike felt av nettopp Arnefjord innenfor 16-meteren og Rosenborg fikk straffe. Men Rade Prica fikk et dårlig treff fra krittmerket og ballen gikk over mål.

Da fikk Aalesund snu kampen. Like før pause mistet Mikael Lustig ballen i farlig posisjon og Aalesund kontret. På det påfølgende innlegget kom Örlund på halvdistanse og Barrantes fikk heade inn 1-2 i åpent mål.

Rosenborg tok mer og mer over banespillet i andre omgang, men Aalesund spilte klokt og aggressivt, og få sjanser ble produsert. John Chibuike var nær da han endret retning på et skudd etter 63 minutter, men Grytebust var raskt nede og stoppet ballen på streken.

Utover omgangen lå Rosenborg hele tiden og presset mot et Aalesund som ble lavere og lavere i banen. Etter mange forsøk betalte det seg da Enar Jääger satte et hardt innlegg fra Henriksen i eget mål.

Sluttminuttene ble hektiske, men Rosenborg klarte ikke å bryte gjennom Aalesund-forsvaret og måtte nøye seg med å dele poengene med sunnmøringene.