Tromsø - Rosenborg
3 – 1 (1–0)

20.11. 2011

Tilskuere: 6257

Det ble en fartsfyllt åpning på Alfheim, hvor Tromsø skapte en halvsjanse rett fra avspark. Rosenborg meldte seg på da Mushaga Bakenga satte ballen like utenfor stolpen noen minutter senere.

Etter åtte minutter endte ballen i nettet da Sigurd Rushfeldt og Kara dominerte på første stolpe på en corner og Rushfeldt headet inn sin scoring nummer 171 i Tippeligaen.

Resten av omgangen var jevn. Rosenborg skapte sine største muligheter på dødball, mens Thomas Drage, Sigurd Rushfeldt og Mostafa Abdellaoue skapte litt trøbbel for RBK-forsvaret i den andre enden av banen.

I andre omgang hadde Rosenborg ballen mer og Tromsø stolte på god defensiv organisering. Hjemmelaget viste også noen gode overganger og Kara avsluttet en kontring med å banke ballen i stanga etter 58 minutter.

Etter en drøy time skulle tidenes toppscorer i norsk fotball vise seg frem igjen. En langball fra Tromsø gikk i bakrommet bak RBK-forsvaret, hvor Abdellaoue var på plass. Han la ut 45 grader til Rushfeldt som kjempet ballen forbi Bråthen til 2-0.

Men Rosenborg kom raskt inn i kampen igjen. Markus Henriksen fikk ballen på 20 meter og spilte gjennom Mushaga Bakenga som fra spiss vinkel fikk lurt ballen inn ved den bakerste stolpen.

Det var imidlertid hjemmelagets spisser som var farligst foran mål. Etter 79 minutter ble Magnus Andersen spilt fri på høyresiden og la inn. Foran mål vant Mostafa Abdellaoue duellen og headet inn 3-1.

Rosenborg presset på slutten og fikk mange hjørnespark, men Tromsø forsvarte seg heroisk og tok en fortjent 3-1 seier på eget gress.