Rosenborg - Viking
3 – 2 (1–1)

27.11. 2011

Tilskuere: 12364

Rosenborg fikk en marerittstart på årets siste seriekamp da Viking kom rundt på høyresiden etter tre minutter og Vidar Nisja banket ballen i mål.

Den neste halvtimen var sjansefattig. Rosenborg hadde ballen mest, men skapte lite. Så la Jønsson om til 4-3-3 og fikk umiddelbart resultat. Mushaga Bakenga ble spilt gjennom på høyresiden og fra en vanskelig posisjon vippet han over Jarstein og det sto 1-1.

Fra start i andre omgang fortsatte Rosenborg med ballen og etter 58 minutter smalt det igjen. RBK hadde vært småfarlige på corner, og da Chibuike fikk sjansen til å avslutte fra 15 meter var han presis og satte ballen i krysset.

Men Viking skulle komme tilbake. Rosenborg ble litt baktunge i perioden etter scoringen og etter 66 minutter fikk Vikings innbytter Jon Helge Tveita heade inn 2-2. Men Bakenga var i fyr og flamme også i denne kampen. To minutter senere gjorde han alt selv og banket inn sitt andre for kvelden fra spiss vinkel.

I resten av kampen hadde Rosenborg relativt god kontroll på et Viking som måtte fremover og tre minutter på overtid ble det klart at Rosenborg vant 3-2 og da Odd og Brann tapte sine kamper tok Rosenborg bronsen og dermed også den siste plassen i kvalifiseringa til Europa Leauge!