Rosenborg - Brann
3 – 1 (1–0)

25.03. 2012

Tilskuere: 13166

Rosenborg tok ledelsen etter ni minutter ved Steffen Iversen før Jim Larsen dobblet ledelsen tidlig i andreomgang. Amin Askar skapte ny spenning i kampen da han reduserte til 2-1 da timen var spilt. Men det ble bare nesten for Brann. Drøye ti minutter før slutt punkterte superreserve Rade Prica kampen med sin 3-1 scoring.

Rosenborg gikk ut i hundre og presset Brann høyt i banen. Etter ni minutter fikk hjemmelaget corner. Ballen ble stusset mot bakre stolpe hvor Steffen Iversen bredsidet ballen i mål fra kloss hold.

Like etterpå var RBK igjen på farten. Borek Dockal slo presist inn til John Chibuike, men headingen hans strøk stolpen.

Etter den gode åpningen tok Brann mer over og flyttet laget høyere i banen. Spesielt farlig var de da de kom rundt på kant og slo inn mot store Kim Ojo, men nigerianerens avslutninger var svake og gikk over målet til Daniel Örlund.

Mot slutten av omgang tok vertene over føringen og produserte flere store muligheter, men verken Iversen, Chibuike eller Markus Henriksen klarte å omsette sine sjanser i tellende resultat. Dermed gikk RBK til pause med en 1-0 ledelse.

Rosenborg tok styringen fra start av i andreomgang og hadde mye ballinnehav. Drøye ti minutter etter hvilen eksploderte Lerkendal igjen. Dockal slo en presis corner som havnet perfekt på pannebrasken til Jim Larsen som stanget ballen kontant i mål fra kloss hold.

Brann tok over etter scoringen og hadde mye ball. Da timen var spilt fikk de hull på byllen. Amin Askarfikk gå relativt fritt fram til 16-meteren før han banket ballen i det høyre hjørnet til 2-1.

Bergenserne fortsatte å dominere etter scoringen, men RBK ble liggende lavt og satset på kontringer. Den strategien holdt på å lykkes etter 72 minutter. Dockal fikk gå fritt fra egen halvdel, men avslutningen hans gikk i stolpen. Like etterpå var Iversen bare en stolpeskudd unna sin andre scoring for kvelden.

Med kvarteret igjen av kampen satte Janne Jönsson inn Rade Prica for Chibuike. Det skulle vise seg å være et bra trekk. Drøye ti minutter før slutt ble en lang ball stusset i bakrommet. Brann-keeper Øysten Øvretveit kom ut på halvdistanse og Prica rundet ham enkelt før han sendte ballen i det tomme målet til 3-1.

Dermed endte det med en fortjent 3-1 seier til Rosenborg som har fått en god start på årets Tippeliga.