Rosenborg startet med et høyt press og vant ofte ballen høyt i banen. Men til tross for den store dominansen så slet hjemmelaget med å komme til de helt store mulighetene i innledningen. Det ble mye nesten.

Drøye kvarteret var spilt da RBK fikk sin første store mulighet. En corner fra Borek Dockal havnet på pannebrasken til Jim Larsen, med keeper fikk avverget rett foran Mikael Dorsin.

Åtte minutter senere satte hjemmelaget i gang en mønsterkontring. Ballen havnet til slutt hos Fredheim Holm som sto helt alene på bakre stolpe, men avslutningen gikk rett på Sogndal-keeper Kenneth Udjus.

Drøye halvtimen var spilt da Rade Prica fikk en gylden mulighet til å sende RBK opp i ledelsen. Markus Henriksen slo presist inn mot Prica, men fra seks meter headet svensken over mål.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Sogndal startet andreomgangen meget bra og fikk stå og trille ball på RBKs halvdel. Flere ganger kom de til avslutning fra langt hold, men Daniel Örlund hadde god kontroll på de. Gjestene fikk sin største mulighet da timen var spilt. Tonny Brockmann kom alene mot mål, men var uheldig og tråkket på ballen.

Få minutter senere var det Rosenborgs tur til å prøve seg. Prica headet et langt oppspill ned til Henriksen på 17 meter, men midtbanespilleren avsluttet rett på Udjus. Hjemmelaget presset på for det avgjørende målet, men slet mot et kompakt og hardtarbeidende Sogndal-lag. Dermed endte det med 0-0 og poengdeling på Lerkendal.