Det startet jevn på Lerkendal, men Rosenborg hadde initiativet fra start. Det tok litt tid før den første store målsjansen kom. Etter 15 minutter jobbet Rosenborg seg til et klart overtak på motstanderen, et overtak som bare ble større utover i omgangen.

Etter en lengre periode med glimrende spill skulle Rosenborg ta ledelsen etter 37 minutter. Det massive presset gjorde at Brann-forsvaret ikke klarte å klarere Rosenborgs angrep. Traoré prøvde et skudd som ble blokkert, men på returen kom Marek Sapara og plasserte skuddet nede i høyre hjørne fra 18-meter.

Bare minutter senere handset Cato Guntveit noen meter til siden fra 16-meteren. En typisk innleggsposisjon på frispark, men Sapara viste igjen sine ferdigheter da han slo frisparket over Opdal og i lengste hjørne. Praktmål av banens beste og 2-0 til pause!

Det ble litt jevnere i den andre omgangen, men Rosenborg beholdt initiativet. Brann skapte bare et par sjanser mens Rosenborg presset hele veien. Selv i sluttminuttene med en tomålsledelse angrep Rosenborg. Den offensive mentaliteten ble bekreftet da Knut Tørum byttet ut en småskadet Sapara med Yssouf Kone etter 88 minutter.

Rosenborg skapte mye de siste minuttene, anført av en meget pigg Daniel Braaten som gikk på løp etter løp og var en klegg på Branns midtbane og forsvar. Bakover var det veldig trygt og stabilt, et lovende tegn når Rosenborg har flere midtstoppere ute med skade.

Tre minutter på overtid fikk Rosenborg frispark fra høyre og Mikael Dorsin slo den presist inn. Brann klarte ikke å klarere de påfølgende skuddforsøkene, og Miika Koppinen satte en retur i mål fra seks meter. Da sto jubelen i taket fra et glimrende hjemmepublikum som i likhet med spillerne sto på i 93 minutter og skapte en fantastisk kveld på Lerkendal.