Fredrikstad - Rosenborg
1 – 2 (1–0)

13.04. 2012

Tilskuere: 9035

Rosenborg fikk den spillemessig beste starten på Fredrikstad Stadion, men slet med å komme til de store sjansene før pause. Utover i omgangen jevnet Fredrikstad ut overtaket og hadde periodevis også grepet om kampen.

En av periodene Fredrikstad var best var da de brøt på midtbanen og kom på en rask og presis overgang etter 36 minutter. Innenfor 16-meteren gikk to RBK-spillere i samme duell og Thomas Holm fikk tid og rom til å plassere inn 1-0.

Rosenborg fikk lagt et press på hjemmelaget i de siste minuttene før hvilen, men det stoppet opp i Fredrikstad sitt forsvar og FFK gikk til pause med ledelse.

I andre omgang var det en helt annen gjennomføringsevne i RBK-laget, som fikk inn Ole Selnæs og angrep i stor styrke. Det tok ni minutter før den offensive angrepsfotballen ga resultater. På et innlegg fra Fredheim Holm hoppet Chibuike over ballen og i en duell foran mål hælsparket Iversen ballen til seg selv og pirket ballen via stolpen og i mål.

Rosenborg fortsatte å kjøre på, og med unntak av noen korte perioder var måtte Fredrikstad forsvare seg med det de hadde. RBK har vært farlige på dødballer i det siste, og igjen skulle det komme et dødballmål fra en sterk, dansk midtstopper. På etter hjørnespark elleve minutter før full tid ble ballen stusset høyt mot bakre stolpe, Jim Larsen vant duellen mot flere FFK-spillere og headet inn 2-1 fra én meter.

Sluttminuttene var hektiske, men Rosenborg forsvarte seg bra og dro i land årets første borteseier!