Rosenborg kom best i gang og fikk sin første mulighet etter tretten minutter. Daniel Fredheim Holm sendte en stikker til Markus Henriksen, men avslutningen gikk til side for målet til Benny Lekström.

Minuttet senere var gjestene farlig frempå. Magnus Andersen kom seg fri på høyrekanten, men alene med Daniel Örlund avsluttet like utenfor den venstre stolpen.

Etter det første kvarteret roet kampen seg, både tempomessig og i kvalitet. Lagene lå å følte på hverandre og ingen maktet å sette motstanderen på de helt store prøvene. Like før pause fikk Rosenborg to gode muligheter til å gå til pause med ledelse. Men hverken Rade Prica eller John Chibuike maktet å finne veien til nettmaskene.

Rosenborg gikk hardt ut i andre omgang og skapte flere halvsjanser og aggresiviteten økte. Dockal førte an og vant en ball fra Tromsø helt nede ved TILs kortlinje etter en drøy time. Han la ut til Markus Henriksen som klinket til, knallhardt forbi Lekström og i mål.

Nå kjørte RBK på og presset gjestene skikkelig. En større sjanse endte med hjørnespark som Ole Selnæs slo inn. Tromsø fikk ikke klarert og midt foran mål dukket Mikael Dorsin opp og skrudde inn 2-0.

Rosenborg hadde full kontroll på gjestene fra Tromsø, som ikke skapte en eneste sjanse i andre omgang. Underholdningen sto imidlertid Rosenborgs for, og på overtid førte Ole Selnæs ballen langt opp på banen og slo en perfekt pasning til Dorsin som sendte avgårde et lavt innlegg bak TIL-forsvaret. Der dukket Jonas Svensson opp og styrte inn 3-0.

RBK tar dermed over tabelltoppen, en plass Rosenborg ikke har vært siden november 2010.