Aalesund - Rosenborg
2 – 2 (1–1)

27.04. 2012

Tilskuere: 9945

Rosenborg fikk en bra start på Color Line Stadion. Et høyt og aggressivt press førte til flere gode muligheter og etter bare åtte minutter smalt det, på flotteste vis. Markus Henriksen ble spilt gjennom på høyresiden og han la lavt og presist inn bak Aafk-forsvaret. Der dukket Prica opp og hælsparket inn ledermålet.

Utover omgangen bølget spillet frem og tilbake, men det var Rosenborg som skapte mest og kunne scoret både én og to ganger. Men skader skulle gjør ting vanskeligere enn nødvendig for Rosenborg. Først måtte Mikael Dorsin ut etter 12 minutter og like før pause ble også Jim Larsen skadet, og det var omstendigheter rundt den siste skaden som skulle føre til utligning. Simen Wangberg fikk ikke byttes inn på banen før det påfølgende frisparket og Lars Fuhre headet inn 1-1 fra 13 meter.

I andre omgang bølget kampen frem og tilbake. Rosenborg ble først litt baktunge, men mot slutten fikk laget løftet seg godt opp på banen og seks minutter før slutt kom uttellingen. Ole Selnæs slo et presist hjørnespark på bakre stolpe og Steffen Iversen headet inn 1-2.

Og Iversen fikk selv muligheten til å sikre seieren noen minutter senere. Prica ble tatt i feltet og Rosenborg fikk straffespark. Men Iversen gjorde noe så uvanlig som å sette ballen utenfor stolpen og Aalesund beholdt håpet.

På overtid slo Aalesund nok en gang tilbake. Etter et frispark dypt i banen kom Tollås Nation seg fri i feltet og bredsidet inn 2-2. Rosenborg presset Aalesund kraftig de siste par minuttene, men 2-2 holdt seg ut kampen og det ble med ett poeng på Color Line Stadion.