Begge lagene gikk offensivt til verks på Tonstad kunstgress og det var Tiller som skapte den første sjansen. Et frispark fra langt hold havnet hos en umarkert Morten Torset, som headet utenfor fra tolv meter.

Minuttet etter hjemmelagets kjempesjanse var det Rosenborgs tur til å presentere seg. En corner ble først headet i tverrliggeren av Stefan Strandberg før Markus Henriksen satte returen enkelt i mål fra kloss hold.

Gjestene tok over det meste av spillet etter ledermålet og fire minutter senere var det duket for 2-0. Borek Dockal dro seg fint fri på høyresiden og la presist inn på bakre stolpe hvor Fredrik Midtsjø enkelt kunne bredside ballen i mål.

Nå var RBK for alvor i støtet. 16 minutter ut i omgangen ble Markus Henriksen spilt fri og alene med keeper satte han ballen sikkert i korthjørnet til 3-0. Fire minutter senere hamret Jonas Svensson ballen i stolpen fra langt hold.

Det så lenge ut til at RBK ville gå til pause med 3-0 ledelse, men minuttet før pause fikk de frispark i skummel posisjon. Borek Dockal skrudde ballen vakkert over muren og bort i det lengste hjørnet til 4-0.

Strandbergs første

Rosenborg gikk rett i angrep etter hvilen og fikk straffe etter at en Tiller-spiller hadde handset innenfor 16-meteren. Dockal var sikker fra krittmerket og banket ballen i krysset til 5-0. Drøye ti minutter senere økte Jonas Svensson til 6-0 med en avslutning på bakre stolpe.

Drøye tyve minutter før slutt gikk RBK opp i 7-0. Midtsjø kombinerte fint med Svensson før han plasserte ballen enkelt til side for keeper. Seks minutter senere ble gjestene tildelt nok et straffespark da Ole Selnæs ble felt innenfor 16-meteren. Strandberg satte ballen sikkert i mål fra krittmerket. Hans første mål for Rosenborg etter overgangen fra Vålerenga i vinter.

Flere mål ble det ikke og dermed tok RBK seg oppskriftsmessig videre til neste runde i Norgesmesterskapet 2012.