1 – 1 (0–0)

Tippeligaen

13.05. 2012

Tilskuere: 4890

Rosenborg startet best i Sandnes, men det var hjemmelaget som skulle skape mest i den første omgangen. Sandnes Ulf klarte fort å utjevne RBKs overtak og kom til flere halvsjanser i midtperioden.

Mot slutten av omgangen tok Rosenborg tilbake initiativet og kom til flere skuddmuligheter. Både Steffen Iversen og Borek Dockal og fikk muligheten fra 15-16 meter, men fikk ikke stokket bena raskt nok til å sette ballen på mål.

Rade Prica kom inn i pausen og Rosenborg skapte en rekke muligheter de første ti minutter av andre omgang, men presisjonen foran mål var ikke god nok. Og etter en drøy times spill ble Tommy Høiland spilt i bakrom og Daniel Örlund måtte bruke ulovlige midler for å stoppe Ulf-spissen. Dermed straffe. Den satte den tidligere RBK-spilleren Aksel Berget Skjølsvik sikkert i mål.

Men Rosenborg har en tendens til å score på slutten av kampene og denne kampen var intet unntak. Etter 81 minutter gjorde Daniel Fredheim Holm et bra forarbeid i det han spilte gjennom Rade Prica som alene med keeper satte ballen iskaldt i mål via stolpen.

Rosenborg forsøkte å sette en sluttspurt for å ta med seg alle poengene, men fikk aldri etablert et skikkelig trykk på det hardtkjempende hjemmelaget. Det ble heller ikke enklere da Rade Prica fikk sitt andre gule kort etter 88 minutter og ble sendt av banen. Den siste sjansen var det Ulf-innbytterne Ondo og Ulland Andersen som sto for, men sistnevnte satte ballen utenfor fra seks meter. Dermed ble det poengdeling på Sandnes Stadion, et greit resultat etter spill og sjanser.