Rosenborg - Hønefoss
0 – 1 (0–0)

16.05. 2012

Tilskuere: 20572

Et fullsatt Lerkendal Stadion var i feststemning på årets 16. maikamp, og Rosenborg svarte med å etablere et umiddelbart trykk på gjestene fra Hønefoss. Noen minutter ut i kampen fikk Jim Larsen gå opp og heade på en corner, men Steve Clark fikk stoppet avslutningen.

Utover omgangen gikk det mer i stå angrepsmessig og begge lag slet med å komme til farligheter. Men mot slutten av omgangen viste Rosenborg at de kunne bedre og kom til flere avslutninger. Likevel sto det 0-0 etter de første 45.

I andre omgang kom Rosenborg seg lenger opp på banen og da kom også sjansene. Blant annet kom Jonas Svensson helt alene med Steve Clark, men keeperen fikk en fot på avslutningen.

Fredrik Midtsjø kom inn etter 60 minutter og bare et knapt minutt senere fikk han en enorm sjanse da han fikk avslutte fra fem meter, men unggutten traff rett på keeper.

Rosenborg malte på videre, men slet med å komme til de helt store sjansene. Hønefoss lå kompakt og satset på kontringer. Det utnyttet de seg av. En overgang havnet til slutt hos innbytter Christoffer Dahl. Han løftet ballen nydelig over Daniel Örlund og i mål.

Vertene slo mye langt mot slutten, men gjestene hadde full kontroll. Dermed endte det med 1-0 seier til Hønefoss.