Vålerenga - Rosenborg
2 – 1 (1–0)

6.05. 2007

Tilskuere: 17391

Vålerenga prøvde å stå høyt fra start og fikk en kjempesjanse i åpningsminuttene. Etter en dårlig klarering av Miika Koppinen fikk Fredheim Holm ta ned ballen og prøvde et volleyskudd. Han traff godt, men Hirschfeld var rask og fikk slått ballen opp i tverliggeren før RBK-forsvaret klarerte.

Rosenborg tok så mer over og presset godt både i midtbaneleddet og med aggressive angrepsspillere. Det gjorde at Vålerenga ble liggende lengre bakpå og RBK fikk sine muligheter til å ta ledelsen. 20 minutter ut i kampen fikk RBK en corner som Arason bokset. Returen satte Sapara i mål på briljant vis fra litt over 20 meter, men dommeren hadde da allerede blåst for angrep på keeper.

Omgangen fortsatte i et jevnt spor. Vålerenga sendte nok en gang ballen i tverliggeren etter 28 minutter, denne gang ved VIF-kaptein Grindheim fra seks meter. I det 35 minuttet gikk et Vålerenga-forsøk i tverliggeren for tredje gang. Denne gang var Vålerenga og Berre på returen som sendte hjemmelaget i ledelsen.

Rosenborgs intensitet gikk noe ned etter målet, mens Vålerenga la seg lengre bak, og omgangen ebbet ut til 1-0 etter at Rosenborg hadde hatt banespillet, men Vålerenga de største sjansene.

Sapara startet den andre omgangen med samme presisjon som i den første. Et veldig fint innlegg var nær å finne både Braaten og Traoré like foran mål, men begge var centimetre fra å treffe. Vålerenga gikk så rett i angrep og fikk en corner som RBK kun fikk halvklarert. Klareringa satte Wæhler i mål på volley fra åtte meter og den andre omgangen startet på verst mulig vis for Rosenborg.

Vålerenga la seg bakpå etter målet og RBK forsøkte igjen og igjen på å overliste det kompakte forsvaret. I stede kom Vålerenga på farlige overganger og fikk blant annet sitt fjerde skuddforsøk i tverliggeren.

Braaten våknet virkelig utover i kampen og var raskere en slitne VIF-spillere. Til slutt måtte Vålerengaforsvaret gi tapt og måtte stoppe Braaten ulovelig innenfor 16-meterstreken. Dommeren pekte på krittmerket, og Iversen satte ballen pent nede til venstre i målet.

Selv om RBK hadde ballen mest de siste ti minuttene maktet ikke Knut Tørums utvalgte å score målet som ville gitt poeng på et regntungt Ullevaal.