Rosenborg har tatt seg til 3. runde i NM ved å slå Tiller (8-0) og Harstad (7-0). Onsdag kveld fikk de besøk av overraskelseslaget Kvik Halden, som slo ut storebror Fredrikstad i forrige runde.

Vertene var nære ved å få en pangåpning da John Chibuike spilte fri Fredrik Midtsjø allerede etter to minutter. Men avslutningen fra skrått hold gikk rett på keeper. Kvik Halden var med på notene og var kun centimetere unna scoring noen minutter senere. Et frispark fra 18 meter skiftet retning i muren og Daniel Örlund fikk så vidt avverget til corner.

RBK produserte flere farligheter utover i omgangen, men slet med å sette ballen i mål. Etter 33 minutter sprakk endelig nullen. Mikael Dorsin gjorde et fint forarbeid på venstrekanten før han fant Markus Henriksen som sendte ballen i motsatt hjørnet fra femten meter.

Chibuike-dobbel

Hjemmelaget fortsatte i samme spor etter hvilen, men veldig spolerte flere store sjanser i starten av omgangen. Timen var spilt da de økte ledelsen. Fredrik Midtsjø dro seg fint inn fra høyrekanten før han fant en umarkert Rade Prica. Svensken plasserte ballen kontrollert i det høyre hjørnet fra ti meters hold.

To minutter senere var RBK igjen på farten. Prica slo et hardt innlegg som havnet hos Chibuike som satte inn 3-0 fra kloss hold. Kvarteret før slutt var samme mann igjen på farten da han bredsidet et innlegg fra Borek Dockal i mål. 4-0 ble også sluttresultatet.