3 – 3 (2–1)

24.06. 2012

Tilskuere: 16095

Rosenborg spilte søndag kveld sin første Tippeliga-kamp etter sommerpausen. Det var duket for en viktig kamp da serietoer Strømsgodset gjestet Lerkendal stadion.

Vertene gikk offensivt til verks og la et høyt press på gjestene fra Drammen. Allerede etter fire minutter fikk de lønn for strevet. Borek Dockal fikk tid og rom på høyrekanten og slo hardt inn foran mål hvor Lars Sætra var på klønete vis satte ballen i eget mål.

To minutter senere fikk Godset sin første mulighet. Kraftspissen Peter Kovacs prøvde å skru ballen i hjørnet fra 18 meter, men Daniel Örlund var med på notene og fikk slått til corner. Gjestene fortsatte å dominere banespillet etter dette og presset RBK tilbake på banen. Flere ganger lyktes de med å spille seg gjennom midtbaneleddet og kom til flere halvsjanser, uten å sette Örlund på de helt store prøvene.

Ti minutter før pause var gjestene svært nære utlikningen. Øyvind Storflors innlegg gikk gjennom feltet og havnet til slutt hos Anders Konradsen. Avslutningen fra fem meter ble reddet på streken av Mikael Dorsin.

Minuttet til pause kom utlikningen. Storflor slo et hardt innlegg fra høyre som Ola Kamara satte enkelt i mål fra kloss hold. Men RBK skulle svare raskt. På overtid ble Rade Prica revet over ende inne i 16-meteren og dommeren pekte resolutt på krittmerket. Dockal var sikkerheten selv fra ellevemeteren og dermed gikk Rosenborg til pause på stillingen 2-1.

To offensive lag

Rosenborg startet veldig bra etter hvilen og skapte flere farligheter på kontringer. Drøye ti minutter ut i omgangen endte et mønsterangrep med at ballen havnet hos John Chibuike. Men fra god posisjon avsluttet han høyt over. To minutter senere var det Prica sin tur. Svensken ble vakkert spilt fri av Markus Henriksen, men alene med keeper avsluttet han like utenfor. Når man ikke setter slike muligheter smeller det ofte andre veien.

65 minutter var spilt da Godset utliknet. Kamara avanserte med ballen før han fra hjørnet av 16-meteren smalt ballen opp i det lengste krysset til 2-2. Og to Kamara var ikke ferdig for kvelden. Ti minutter senere blir han flikket i gjennom av Kovacs. Det første forsøket ble reddet av Örlund, men Kamara fikk pirket returen i mål fra kloss hold. Dermed hadde Godset snudd kampen i løpet av kort tid.

Rosenborg hang ikke med hodet lenge. To minutter senere svarte de ved en brennhet tsjekker. Etter litt klabb og babb utenfor 16-metern havet ballen hos Dockal som banket ballen i mål til øredøvende jubel fra hjemmesupporterne.

Dermed endte det med poengdeling på Lerkendal etter en spennende kamp hvor begge lagene satset friskt offensivt.