1 – 4 (1–1)

30.06. 2012

Tilskuere: 10059

Det var Viking og deres nye trener Kjell Jonevret som kom best i gang i Stavanger og produserte flere halvsjanser i åpningsminuttene.

Rosenborg hadde nok med å forsvare seg, men kom etter hvert mer inn i kampen. Det uansett Viking som fikk den første scoringen da Örlund etter 21 minutter bare fikk slått et innlegg ut i feltet og André Danielsen til slutt satte inn 1-0.

Men RBK slo umiddelbart tilbake. Daniel Fredheim Holm forserte med ballen til 18-meter før han klinket ballen i krysset. Resten av omgangen ble jevn, men de store sjanse uteble og lagene gikk til pause med ett mål hver.

Det første kvarteret i andre omgang var også jevn, men så begynte Rosenborg å ta over. Med 20 minutter igjen på kampuret bestemte Chibuike og Dockal seg for at poengene skulle hjem til Trondheim. Et perfekt timet løp i bakrommet gjorde et Chibuike ble spilt gjennom, og han la ballen inn til Dockal som sendte ballen mellom bena på Jarstein og i mål.

Noen minutter senere ble også Chibuike spilt alene gjennom, men Henriksen ble feilaktig avblåst for offside i trekket før. Men Rosenborg skapte mer og mer mot slutten og da fikk også Chibuike målet sitt. I siste ordinære minutt banket han ballen i vinkelen fra over 20 meter, og nok et flott mål var scoret.

Men Rade Prica ville ikke være dårligere. Han ventet ut Viking-forsvaret slik at Peter Ankersen fikk slått en perfekt stikkball i bakrommet, og Prica banket ballen i korthjørnet. Dermed vant Rosenborg med solide 4-1 i Stavanger.