Rosenborg brukte ikke lang tid på å true målet til Crusades i den første kvalifiseringskampen til UEFA Europa League. Etter bare et drøyt minutt var Svensson nesten alene gjennom, men ble stoppet.

Crusaders hadde til tider nok med å forsvare seg, men kom også til et par halvfarligheter på overganger. De største mulighetene sto uansett Rosenborg for og etter 19 minutter sendte Mikael Dorsin RBK i ledelsen da han headet et innlegg fra Henriksen i mål.

RBK burde nok ledet med flere mål til pause etter at både Wangberg, Dockal og Iversen kom til store muligheter, men presisjonen var ikke helt på plass på det tørre kunstgresset og Rosenborg gikk til pause med en ettmålsledelse.

I andre omgang ble det stort sett spill mot ett mål og til slutt ble det for mye for Crusaders-forsvaret da Borek Dockal ble spilt gjennom og banket ballen forbi keeper fra skrått hold. RBK med en 2-0-ledelse etter 71 minutter.

Like etter fikk en Caddell rødt kort etter en stygg takling på Dockal, og da Dorsin satte inn sitt andre for kvelden to minutter senere var det gjort. Crusaders fikk riktignok en stor mulighet til å redusere fra krittmerket 11 minutter før slutt, men Örlund reddet forsøket fra McKeown.

Rosenborg hadde full kontroll i sluttminuttene og var nærmere 4-0 enn vertene var redusering. Dermed har Rosenborg et veldig godt utgangspunkt før returkampen på Lerkendal om en uke.