Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Det var Rosenborg som kom til den første sjansen på Lerkendal da John Chibuike ble spilt alene med keeper, men nigerianeren fikk en dårlig vinkel og avsluttet like utenfor bakerste stolpe.

Men Molde kom fort inn i kampen og hadde tidvis et bra grep om banespillet med presist og raskt pasningsspill. Davy Claude Angan kom også til en stor sjanse da Molde kontret på et RBK i ubalanse og fikk muligheten til å plassere ballen i mål fra kloss hold. Men avslutningen var svak og Örlund hadde god kontroll. Et par minutter senere headet Chibuike i stolpen fra to meter og det sto ikke på spenningen og nerven på Lerkendal.

I resten av omgangen bølget spillet frem og tilbake, med sjanser til begge lag. Ingen klarte imidlertid å sette ballen forbi keeper og dermed gikk lagene til pause uten mål.

Andre omgang skulle ikke bli gammel før det første målet kom. Rosenborg hadde et høyt forsvarspress i første omgang og fikk betalt for det samme da de gjenvant ballen flere ganger foran Molde-målet etter fire minutter og Jonas Svensson banket ballen via en motspiller og i mål fra ti meter.

Nå måtte Molde frem og Rosenborg fikk muligheter på overganger. Fem minutter senere ble Chibuike spilt alene med Bugge Pettersen, men det var Moldes sisteskanse som vant duellen.

Rosenborg hadde god kontroll på Molde i perioden etter målet, men klarte ikke å få gjennombruddene på mål. Mot slutten forsøkte Molde å legge inn en sluttspurt og kom til flere halvfarligheter, men Örlund hadde en solid kamp mellom stengene, og RBK-spillerne, med Borek Dockal i spissen jobbet knallhardt for hver eneste ball og sørget med det for at toppkampen endte med seier til Trondheim og Rosenborg.

Chris Thomas Skogli